Preview
Alle woningen bezet!

         

ONTWIKKELING

Parkwoningen Sphinxtuin in Maastricht biedt de mogelijkheid om uw eigen woning te ontwerpen. Aan een grote binnentuin met een parkachtige setting worden vijf stadswoningen van ca. 150 m² woonoppervlak via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontwikkeld. CPO betekent dat u samen met uw toekomstige buren zelf opdrachtgever bent voor het laten ontwerpen en bouwen van de woningen.

Grenzend aan de grote collectieve binnentuin worden eveneens via CPO twee appartementengebouwen ontwikkeld. Met deze buren deelt u de binnentuin en in de parkeergarage van Sphinxtuin heeft u een eigen parkeerplaats. Onder de collectieve binnentuin loopt een ondergrondse toegang naar de parkeergarage van de naastgelegen ontwikkeling.

LOCATIE

De woningen liggen aan de zuidrand van het Sphinxkwartier, direct grenzend het nieuwe culturele gebied rond het Bassin. In het gebied is veel te beleven met de Pathé bioscoop, filmhuis Lumière in de oude energiecentrale van de Sphinx en poppodium de Muziekgieterij. Het witte Eiffelgebouw is een iconisch en beeldbepalend gebouw in de buurt. U kunt zelf komen wonen in dit nieuwe stadsdeel, vlakbij de binnenstad en aan het nieuwe Frontenpark.

Bezoek voor het hele gebied de website www.belvedere-maastricht.nl

Sphinxgebouw_Mosa_Maastricht_Parkwoningen
Maastricht_Maas_Parkwoningen_Sphinxtuin_locatie

CPO

De samenwerking met uw toekomstige buren verloopt via een Vereniging van Opdrachtgevers (VvO). Samen bouwen lijkt misschien ingewikkeld, maar met goede en professionele begeleiding van architect Mathieu Bruls en procesbegeleidingsbureau Urbannerdam is bouwen volgens CPO voor iedereen prima te doen.

Voordelen van CPO ZIJN:

 • Maximale zeggenschap
 • U realiseert de woning op maat en vaak tegen lagere kosten dan de marktwaarde
 • U leert uw buren al kennen voordat u er woont.

         

WONINGEN

De woningen meten 6 x 10 meter en worden in 3 lagen gebouwd. Bij enkele woningen is het mogelijk om in overleg een opbouw op de 4e laag te maken. De entree is aan de verkeersluwe Frans Fouraschenstraat en alle woningen hebben een tuin op het zuiden. En wat voor tuin; na een eigen privé terras komt u in een grote afgesloten gemeenschappelijke tuin in een parkachtige setting. Iedere woning heeft een eigen parkeerplaats in de parkeergarage onder de naastgelegen appartementen van Sphinxtuin.

De indeling van de woning bepaalt u geheel zelf. Hoeveel slaap- en badkamers wilt u? Een vide, een atelier, een woonkeuken of een woonkamer op de eerste verdieping? Het kan allemaal.

voorbeeld PLATTEGRONDEN

KOSTEN

De woningen van ca. 150 m² woonoppervlak zijn te realiseren vanaf ca. € 475.000,-.

Dit is een raming voor een afgewerkte woning inclusief:

 • Grond (privé + gemeenschappelijke tuin)
 • Bouwkosten
 • Bijkomende kosten (kosten architect, procesbegeleider, overige adviseurs, leges etc.)

Deze raming is exclusief:

 • Keuken en sanitair
 • Wand- en vloerafwerking
 • De parkeerplaats ca. € 25.000,-

Omdat u zelf als opdrachtgever fungeert, heeft u de kosten voor het grootste gedeelte zelf in de hand.

PLANNING

In het gebied zijn meerdere ontwikkelingen gaande. De locatie wordt binnenkort door de gemeente bouwrijp gemaakt. De CPO appartementen naast de Parkwoningen willen rond de zomer van 2018 van start met de bouw.

Aansluitend op de bouw van de Sphinxtuin appartementen zal begin 2019 de bouw van de Parkwoningen kunnen starten, met oplevering begin 2020.

         

hoe doet u mee?

Wilt u graag wonen in hartje Maastricht in een woning die u zelf indeelt? Schrijf u in voor een woning en ga samen met uw toekomstige buren aan de slag!

Zo doet u mee:

 • U heeft de site bekeken en heeft wellicht vragen. Aarzel niet en bel of mail ons, we zijn er voor en denken graag met u mee.
 • U bent helemaal enthousiast en schrijft in op de woning van uw keuze. Een inschrijving bestaat uit een ingevuld inschrijfformulier en een inschrijfbedrag van € 500,-. Inschrijvingen worden genummerd op volgorde van binnenkomst en in die volgorde gaan we kennismaken met u.
 • We nodigen u graag uit voor een gesprek met de architect om uw wensen  en vragen door te nemen. We kijken naar de plattegrond en u krijgt nog meer beeld van het proces waar u aan begint.
 • Wilt u door? Dan wordt u lid van de Vereniging van Opdrachtgevers en tekent u het deelnamebesluit. U laat een financieringstoets uitvoeren om te tonen dat u de gewenste woning kunt betalen. Als eerste stap in de ontwikkelkosten betaalt u € 1.000,- en dan kan het ontwerpwerk beginnen!
 • Wilt u niet door? Dat kan natuurlijk ook. We storten € 400,- van het inschrijfgeld aan u terug zoeken beiden verder naar de ideale match.

downloads

                  

NIEUWS

Laatste woning beschikbaar!

september 2018

Nog één Parkwoning is er beschikbaar. Drie lagen geheel zelf in te delen. De plattegronden van de andere deelnemers zien we groeien met eigen verrassende oplossingen.
Wilt u die uitdaging ook aangaan? In woning 2 kunt u aan de slag!

Heeft u interesse? Neem contact op met makelaar Marie-Louise Groeneweg via 06 5491 8892.

Woning 1, 4 en 5 zijn in optie

september 2018

De beide hoekwoningen en één tussenwoning zijn in optie genomen. Met deze groep deelnemers is het ontwerpproces gestart en zij bepalen nu hin eigen plattegrond. Gezamenlijk maken de toekomstige buren keuzes voor energiematregelen, de gevelindeling en terrasinrichting. Ook kunnen zij zich nu met de gemeenschappelijke tuin gaan bemoeien.

Heeft u interesse? Neem contact op met makelaar Marie-Louise Groeneweg via 06 5491 8892.

Start bouw SphinxTuin

Bouw bij de buren gestart

30 augustus 2018

Het collega CPO-project SphinxTuin is gestart met de bouw. Met speeches van de voorzitter en de wethouder en onder een feestelijke confetti-regen werd een eerste handeling aan de grond verricht.
De Parkwoningen worden straks ook door aannemer Smeets Bouw uit Maastricht gebouwd en delen de grote tuin met de buren.

Heeft u interesse? Neem contact op met makelaar Marie-Louise Groeneweg via 06 5491 8892.

Inloopavond Parkwoningen op 17 juli

juni 2018

De Parkwoningen worden in De Limburger genoemd als één van de pionier projecten in het Sphinxkwartier.
Wilt u meer weten, kom naar de inloopavond op dinsdag 17 juli, van 18:00 tot 20:00 uur bent u van harte welkom in het Informatiecentrum Belvedère, aan de Fenikshof 1. 
Wilt u liever een persoonlijke afspraak, bel met makelaar Marie-Louise Groeneweg, zij kan u alles vertellen.

Download het hele artikel uit De Limburger van 5 juli.

Nieuwsoverzicht_woning

Alvast kennis maken met Sphinx en omgeving?

juni 2018

Vanuit het Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1, starten deze zomer regelmatig wandelingen om het gebied te ontdekken. De route voert van de Sphinxpassage via het Bassin naar filmhuis Lumière, in de oude energiecentrale van de Sphinx. U passeert de Timmerfabriek en de (ver)bouw van poppodium de Muziekgieterij. Daarna wordt de route groener via de natuur in de Lage Fronten met vestingwerken en puinruggen waar vleermuizen en muurhagedissen wonen. Op de terugweg passeert u de Maagdendries waar straks het CPO ensemble verrijst.

Een paar wandelschoenen en een reservering zijn sterk aan te bevelen. Data en aanmelding vindt u op de website van Belvedere Maastricht.

Nieuwsoverzicht_woning

Informatiebijeenkomst cpo parkwoningen

mei 2018

Kom donderdagavond 17 mei van 18:00 - 20:00 uur naar de informatieavond over het project CPO Parkwoningen in Maastricht. Tijdens de bijeenkomst geven we een presentatie over de mogelijkheden, het proces en de kosten. De informatiebijeenkomst is in het Infocentrum Belvédère, Fenikshof 1, Maastricht.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via e-mail aan h.vos@urbannerdam.nl zodat wij rekening kunnen houden met uw komst. 

Lees meer over het project op Funda.

Nieuwsoverzicht_woning

inschrijving is gestart!

februari 2018

Het is zover: de inschrijving voor CPO Parkwoningen Sphinxtuin is open! Alle informatie over het project staat online en je kunt deze downloaden wanneer jou het uitkomt. Voor inschrijven geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, dus wacht niet te lang! Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met Urbannerdam.

                  

Contact

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie neem contact op met Hans Vos via 010- 280 64 44 of per e-mail: h.vos@urbannerdam.nl

Of neem contact op met de makelaar Marie Louise Groeneweg via www.mlg-makelaardij.nl 

ik heb belangstelling

Kies een optie
Ik heb interesse in een tussenwoning
Ik heb interesse in een hoekwoning

Heemraadssingel 319  |  3023 BG Rotterdam  |  010 280 64 44  |  info@urbannerdam.nl  |  KvK 24444819